Jak správně pečovat o svou pleť

Často slýchám: “Ale já se nemusím odličovat, nelíčím se, takže stačí, když se umyju jen vodou.” I když se nelíčíte, pleť produkuje maz, olupuje se, i když to nejde vidět. Je vystavena prachu, smogu, UV záření a díky tomu se na ni vytváří neviditelná vrstva nečistot, kterou jen voda neodstraní. Je na to takové přirovnání : “Když by se umyla mastná pánev jen vodou, taky by nebyla čistá.”

Proto je dobré kvalitně pleť večer odlíčit, jen tak se odstraní všechny nečistoty. Janssen má v nabídce několik typu odličovacích přípravků. Přípravky se vždy z pleti umývají navlhčeným tampónkem ve vlažné – ne horké- vodě. Jakýkoliv odličovač lehce naruší přirozené PH, proto je dobré použit po odlíčení ještě tonikum, které dočistí, osvěží a navrátí původní PH pleti.

Pamatujte, že jedině důkladně odlíčená pleť dokáže přijmout všechny aktivní látky. Ať už je to oční krém, sérum nebo krém. Po umytí jen vodou nemusí mít další přípravky požadovaný účinek. Pozor si určitě dejte na umývání mýdlem. Většina mýdel má vysoké PH které vysušují. Často se pak stává, že díky tomu je pleť více vysušená, podrážděná , má sklony více červenat a taky rychleji stárne.

Pleť se Vám jistě odvděčí, když ji večer dopřejete kvalitní odlíčení s tonizací a následnou péčí. Nezabere to více času než s mýdlem a odměnou bude krásná a hydratovaná pleť.

Více příspěvků

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.